Pargas Gaming Community rf presents

PGC League Season 6

Mikä on PGC League?

On korkea aika että myös elektronisen urheilun harrastajat voisi kilpailla harrastajatasolla. Kuten useimmissa kaupungeissa löytyy perinteisten urheilujen harrastesarjoja (esim. jalkapallo, sähly jne.), mielestämme pitäisi myös löytyä e-urheilu sarjoja.

Kun aloitimme, Suomessa ei ollut järjestäytyneitä e-urheiluliigoja. Joitakin turnauksia toki järjestettiin, mutta toisin kuin liigat nämä ovat lyhyitä ja intensiivisiä. Turnausformaatti edellyttää suurta aikapanosta lyhyessä ajassa eikä siten sovellu kaikille pelaajille. Turnauksesta voi sitä paitsi karsiutua jo ensimäisellä tai toisella kierroksella joten peliaika jää sitten odotettua vähemmäksi.

Keitä me olemme?

Pargas Gaming Community rf (PGC) on vuonna 2014 perustettu nuorisoyhdistys jonka tavoite on edistää ja kehittää informaatio- ja kommunikaatiotekniikka harrastuksena ja vapaa-ajan toimintana. Yhdistys järjestää ja tukee LAN-tapahtumia ja muita informaatiotekniikkaan ja tietokonepeleihin liittyviä tapahtumia. PGC on toiminut aatteellisena työryhmänä jo vuodesta 2003 ja on muun muassa järjestänyt LAN-tapahtumia jo vuodesta 2005 lähtien.

Tilanne tänään?

Nykyään suurin osa online pelaamisesta tapahtuu niin sanotun matchmakingin kautta, mikä tarkoittaa että vastustajajoukkue, ja joskus jopa oma joukkue, koostuu satunnaisesti valituista, tuntemattomista pelaajista. Pelaajan menestys mitataan näissä otteluissa yksilöllisellä tasolla eikä niinkään joukkuetasolla. Tämän takia on harvinaista että otteluiden aikana syntyy samanlaista joukkuehenkeä tai yhteisöllisyyttä kuin muissa joukkuelajeissa.

Mitä haluamme?

Näemme selvästi kasvavan tarpeen harrastetason järjestäytyneelle e-urheilulle. Haluamme siksi tarjota pitkäjänteisemmän e-urheiluliigan, PGC League, joka voisi yhdistää niin nuoria kuin vanhoja pelaajia. Liiga on tarkoitettu niille joilla ei ole aikaa tai mahdollisuutta ylläpitää ammattitaitoista virettä mutta silti haluaa kilpailla. Liigaformaatti takaa jatkuvan osallistumisen koko kauden ajan, vaikka ei voittaisi yhtäkään peliä. Peli-aikataulu mukautetaan kaikille osallistujille sopivaksi, elämäntilanteesta riippumatta.

Koska aloitetaan?

PGC Leaguen ensimmäinen kausi järjestettiin keväällä 2016, pelinä Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Viides kausi alkaa 15.11.2018. Lohkovaihe pelataan online yhtenä arkipäivänä viikossa. Finaalit pelataan Paraisilla offline. Finalistit palkitaan.